Muži se na rande přejídají, aby na ženu zapůsobili

22. 11. 2015 – 12:52 | Člověk | roj | Diskuze:

Muži se na rande přejídají, aby na ženu zapůsobili
Muži se snaží na ženu zapůsobit i tím, že sní vše, co jim nandá na talíř bez ohledu na velikost porce (ilustrační snímek) | zdroj: ThinkStock

Muži se na ženy snaží zapůsobit nejen vtipem nebo naditou peněženkou. Na schůzce se při jídle často přecpávají, aby nemuseli přiznat, že měli velké oči a naložili si víc jídla, než jsou schopni sníst, píše britský deník The Telegraph.

Studie Cornellovy univerzity se zaměřila na skupinu 133 dospělých (74 mužů a 59 žen) a zajímala se o jejich stravovací zvyklosti během večeří na prvních schůzkách s novým partnerem.

To, že ženy se snaží hlídat a častěji volí saláty, málokdo si objedná špagety a česnek nebo špenát jsou zapovězené, ví asi každý i bez nápovědy.

Vědci se ale pod vedením Kevina Kniffina zaměřil na množství jídla, které pár na schůzce sní.

Zjistili, že muži se na schůzce se ženou sní o 93 procent víc pizzy (o 1,44 kousku), než kdyby jedli se svými mužskými přáteli. A snědli také o 86 procent víc salátu.

"Tato zjištění naznačují, že muži mají tendenci se přejídat, aby se před ženou předvedli," říká Kniffin. Zatímco podle něj dříve muži předváděli svou sílu v boji, nyní ji ukazují v jídle. 

Tím, že spořádají pořádkou flákotu a na talíři nenechají ani drobeček, prý demonstrují své své mimořádné schopnosti a fyzičku. Snaží se tím ženu přesvědčit, že mají rychlejší spalování než jiní muži.

Podle vědců tím, že se pustí do riskantního nebo nezdravého chování (což přejídání je), předvádějí, že umí čelit výzvám, včetně těch, které si sám zvolil.

A co ženy? Ty podle vědců sice potvrdili, že možná nevědomky snědly o trošku víc jídla, ale nedělá jim problém porci nedojíst, pokud už nemohou. Necítily potřebu sníst vše, co měly na talíři, jen pro to, aby zapůsobily na partnera.

Zdroje:
The Telegraph

Nejnovější články