Seniorka práskla astronautovi s telefonem. Myslela, že jde o vtip

28. 12. 2015 – 13:04 | Vesmír | roj | Diskuze:

Seniorka práskla astronautovi s telefonem. Myslela, že jde o vtip
Britský kosmonaut Tim Peake | zdroj: Profimedia

Britský kosmonaut Tim Peake má na telefonování smůlu. Učitelka v důchodu, které se omylem dovolal, mu obratem položila telefon. Myslela si, že si z ní někdo střílí. Jen pár dní předtím se pro změnu nedovolal svým rodičům, musel jim nechat vzkaz.

Když se na Štědrý den v 11 večer ozvalo v telefonu "Dobrý den, je to planeta Země?", měla 79letá britská důchodkyně Betty Barkerová jasno. "Ne," odsekla. To, že se jí omylem dovolal první britský kosmonaut Tim Peake, se dozvěděla až druhý den ráno ze zpráv.

"Myslela jsem, že se někdo v hospodě baví voláním na cizí čísla. Když jsem po svém 'Ne' neslyšela chichotání ani hluk z hospody, myslela jsem si, že někdo volá klub Planeta Země," řekla Barkerová britskému deníku Daily Mirror.

Položila tedy telefon a dál se už nestarala. Zpětně toho prý trochu lituje. "Možná by bylo milé si s ním pohovořit. Sledovali jsme všechno o jeho misi v televizi a jsme na něj moc hrdí," uvedla seniorka. Při vytáčení se podle ní spletl zřejmě kvůli tomu, že jeho rodina žije poblíž a má stejnou předvolbu.

Peake, kterého rázná reakce na jeho vtipné ohlášení zaskočila, se za svou chybu omluvil na Twitteru. Nechtěl si prý z nikoho dělat legraci, jen si spletl číslo.

 

Není to poprvé, co ho telefon na Mezinárodní vesmírné stanici zklamal. Minulý týden, jen pár dní poté, co se na stanici zabydlel, chtěl zavolat svým rodičům. Měl ale smůlu, nebyli zrovna doma a musel jim tak jen nechat zprávu na záznamníku. 

Zdroje:
Daily Mirror

Nejnovější články