V nevadské poušti se objevil tajemný monolit

19. 6. 2024 – 14:36 | Nedd | Radek Chlup | Diskuze:

V nevadské poušti se objevil tajemný monolit
Kovový monolit zapíchnutý do země v utažské poušti. | zdroj: Utah Highway Patrol

Podobá se těm z roku 2020.

V nevadské poušti se „zhmotnil“ monolit podobný těm z časů pandemie, které se objevily na několika místech v Severní Americe a Evropě. Hranol našla policie během pátrací a záchranné akce v turistické oblasti hodinu severně od Las Vegas.

Lasvegaská policie zrovna prováděla blíže neupřesněnou pátrací a záchrannou akci, když narazila na hladkou obdélníkovou strukturu. Připomíná vám něco? Možná stejnou instalaci z utažské pouště, jenž během pandemie způsobil značný rozruch.

„Když se lidé vydají na túru, vidíme spoustu divných věcí, jako je nepřipravenost na počasí, nedostatek vody… Ale podívejte se na tohle!“ uvedla podle zpravodajského serveru BBC News v oznámení policie na sociálních sítích.

„JAK se to tam dostalo?“ tázala se ve zprávě. Tak tuto otázku si všichni kladou právě od roku 2020, kdy pozornost mezinárodních médií upoutal monolit, který jako by z filmu „2001: Vesmírná odysea“ od Stanleyho Kubricka vypadl.

Hranol našla posádka vrtulníku sčítající divoce žijící ovce tlustorohé. „Tohle je ta nejdivnější věc, kterou jsem za roky, co létám, tady viděl, podivoval se tehdy ve vyjádření pro televizi KSLTV pilot helikoptéry Bret Hutchings.

Velká záhada

Žádné identifikační znaky, vzkaz nebo ovládací prvky, stejně jako u nově objeveného monolitu. Hladce opracovaný hranol zasazený do kamenité země dokonce přiměl místní vládu vyslat k němu experty.

Tajemné monolity se přibližně ve stejnou dobu objevily v Rumunsku a na ostrově Wight v Lamanšském průlivu. Následovalo Nizozemsko, Polsko a Kanada. Vyvolaly řadu spekulací a podle očekávání se jich chytli konspirační teoretici.

Zašlo to až tak daleko, že museli fámy o zelených mužíčcích vyvracet vědci. „Je jasné, že za hranolem nestojí mimozemšťané. Byl to nějaký umělec,“ vyjádřil se tehdy k utažské struktuře profesor astrofyziky Jason Wright z Pensylvánské státní univerzity.

I nyní hranol vyvolal podle agentury AFP různorodé reakce. „Jasní mimozemšťané!“ rozhodl na sociální síti X (dříve Twitter) účet @NWK1WAYS. „Pojďme to otevřít, uvnitř mohou být ceny,“ vtipkoval @Nstynick. „Opravdu tohle celé uděláme znovu?“ tázal se @cdharris19.

Zdroje:

Nejnovější články