Dokáže tohle váš lávový gril?
30. 7. 2014 – 19:30 | Technologie | Lukáš Grygar | Diskuze:
Omlouváme se vegetariánům mezi našimi čtenáři, ale následující zpráva je lahůdkou pouze pro masožravce. Pochybujeme totiž, že by existoval někdo, kdo by odolal steaku, ugrilovanému na skutečné lávě!
Zatímco oblíbené lávové grily pracují pouze s lávovými kameny, respektive s drtí ze ztuhlé lávy, kulinářsko-umělecká dvojice Bompas & Parr se rozhodla vzít lávové grilování z gruntu. Oba extravagantní kuchaři spojili své síly s projektem, nazvaným lakonicky Láva, fungujícím pod univerzitou v newyorském Syracuse. Čím jeho účastníci tráví čas? Tavením vychladlé lávy zpátky do její tekoucí podoby.
Nehořlavé ochranné pomůcky a speciální rukavice nejsou u podobné zábavy vůbec od věci, protože teplota unikátního „grilu“ dosahuje až 1100 °C!
Jenom nevíme, jestli lze podobným způsobem připravit steak i jinak, než „well, je na čase zavolat koronera“. Na každý pád čekáme, kdo zvedne hozenou azbestovou rukavici a zkusí něco podobného nejenom s opravdou lávou, ale také s opravdovou sopkou!