Jak levně vyhřát svůj bazén? Zkuste solární plachtu

27. 3. 2018 – 9:33 | Nedd | Inzerce

Jak levně vyhřát svůj bazén? Zkuste solární plachtu
zdroj: tisková zpráva

Jak to, že někteří zahrádkáři zahajují koupací sezónu už na jaře, zatímco jiní čekají, než se voda v bazénu optimálně prohřeje? S největší pravděpodobností si totiž pořídili solární plachtu na bazén. Přečtěte si, co všechno solární plachta umí a jak může ušetřit náklady na vyhřívání vody i vám. 

Bazén teplejší o 3–5° Celsia

Díky solárním plachtám už vyhřátý bazén dávno není nedosažitelným luxusem, který si mohou dovolit pouze movitější rodiny. Solární plachtu si představte jako klasickou krycí plachtu na bazén, jejíž speciálně navržená bublinková struktura dokáže vodu ohřát o 3–5° Celsia, a to s nulovými náklady. Koupací sezónu si tak nejen rychleji přivoláte, ale zároveň si ji prodloužíte, neboť i při posledních zářijových paprscích zůstane voda příjemně teplá.

Ušetříte až 70 % nákladů na vytápění bazénu

Solární plachtu na bazén využijete jak samostatně, tak i jako doplňkové řešení k solárnímu ohřevu nebo tepelnému čerpadlu. V takovém případě vám solární plachta dokáže uspořit až 70 % nákladů na vyhřívání bazénu. Pochopitelně, čím intenzivněji slunce svítí, tím rychleji se voda ohřeje.

Co dalšího solární plachta umí?

Solární plachta navíc zastane roli krycí plachty, tudíž bazén ochrání před nečistotami a hmyzem. Kromě toho, že udrží vodu déle teplou také zabrání jejímu odpařování, takže ji nebudete muset tak často dopouštět. Zároveň ji můžete použít i jako izolační vrstvu mezi zemí a nadzemním bazénem.

Podle čeho vybírat solární plachtu?

Solární plachty se liší rozměrově i barevně. Plachtu vybírejte především s ohledem na velikost a tvar svého bazénu. Co se barevného provedení týče, tak ideálně zvolte tmavě modré nebo černé provedení. Černá barva se sice vyznačuje lepší tepelnou vodivostí, nicméně esteticky s bazénem nesplyne tak jako modrá solární plachta.

Tip pro vás: Solární plachtu není potřeba nijak speciálně instalovat ani uchycovat. Stačí ji pouze položit na vodní hladinu, na níž se díky zmiňovaným bublinkám bude vznášet. Plachtu před vodními radovánkami vždy vyjměte a ve stínu ji nechte uschnout. Pod přímým sluncem by se plachta mohla nenávratně poškodit.

Zdroje:
Inzerce

Nejnovější články