Proč byste měli vyrazit do Chorvatska?

25. 5. 2019 – 15:59 | Nedd | Inzerce

Proč byste měli vyrazit do Chorvatska?
zdroj: tisková zpráva

Bývalý stát Jugoslávie je velmi oblíbenou destinací pro dovolenou u moře, a má proč. Vyrazte ještě letos v létě a poznejte, co tahle země nabízí. 

Jeďte vlakem, nebo po své ose
Máte několik možností, jak cestovat. Jestli plánujete cestu vlakem, musíte jednou přesedat v cizině, třeba v Budapešti. Ideální je vyjet tak, abyste z Maďarska stihli noční vlak a ráno se už mohli dívat na chorvatské pláže. Další možností je vyrazit vlastním autem, a nevázat se na žádné spoje.

Tip: Ať už se chystáte do Chorvatska nebo do jiné země, nezapomeňte si vyřídit cestovní pojištění. Pokud byste náhodou zapomněli, vyřídíte ho přes internet i v den odjezdu např. v kalkulačce cestovního pojištění od ČSOB Pojišťovny.

Dostupnost je prioritní
Chorvatsko je oblíbené pro snadnou dostupnost. Nejen, že se sem snadno dopravíte, ale ani zde není draho. Snadno seženete ubytování, ale i jídlo za velmi příznivé ceny. Navíc jsou tu čisté pláže i moře. Nemusíte se bát ani jazykové bariéry. Místní jsou zvyklí na letní příval turistů a někteří rozumí češtině.

Vyrazte do přírody
Tahle dovolená nemusí být jen o tom, že ji strávíte válením na pláži. Pokud jste dobrodružnější povaha, máte spoustu možností. Navštivte třeba Národní park Plitvická jezera. Soustava jezer a vodopádů nabízí nádhernou podívanou, která spadá k přírodnímu dědictví UNESCO.

Navštivte přímořská města
Pokud vás neláká příroda, navštivte města a objevujte jejich historii a architektonické památky. Mezi nejznámější patří Zadar nebo Split. Objevte kostel svatého Donáta z 9. století nebo Diokleciánův palác, který sloužil jako císařská rezidence. Za návštěvu stojí také přístavní město Dubrovník, kde najdete klenotnici katedrály nebo námořní muzeum.

Zkuste i vnitrozemí
Do vnitrozemí láká se svou bohatou historií hlavní město Záhřeb. Záleží na vás a na místě, kde budete ubytování. Chorvatsko je rozlehlá země, ale s autem nebudete mít problém se podívat i dál od pobřeží.

Zdroje:
Inzerce

Nejnovější články