Víte, podle jakých kritérií vybírat telefon?

29. 4. 2019 – 13:58 | Nedd | Inzerce

Víte, podle jakých kritérií vybírat telefon?
zdroj: tisková zpráva

Výrobci se neustále předhánějí a na trhu se každou chvíli objevují nová a lepší zařízení. To, co je teď ale nejlepší, může být za měsíc již překonáno. Co je opravdu důležité při výběru nového smartphonu? 

Zaměřte se na výkon

Při výběru se zaměřte primárně na dva parametry – výkon mobilu a výdrž baterie. Plynulost a rychlost telefonu ovlivňuje procesor a počet jader, ale také operační paměť RAM, díky které zvládne telefon více operací najednou. Pamatujte také, že dobrý výkon nutně neznamená dlouhou výdrž baterie. Doporučuje se mít mobil, který nabízí minimální kapacitu baterie 3300 mA.

Zvolte správnou konstrukci

Na trhu se objevují telefony z plastu, kovu, ale i ze skla. Každý zmíněný materiál má své výhody i nevýhody. Skleněný telefon je velmi elegantní, ale zároveň křehký. Plast může být levnější, navíc při poškození zadní kryt snadno vyměníte za jiný. Kov je kvalitní materiál, který vypadá lépe než plast, ale také se snadno poškrábe.

Vyberte operační systém

Mobilní společnosti přináší různé operační systémy. Pokud vás již omrzel iOS nebo Android, máte i jiné možnosti. Na trhu najdete také Linux, Blackberry nebo Windows.

Nezapomeňte na kapacitu

Jestliže je pro vás důležitá velikost vnitřního úložiště, nepodceňte výběr. Některé telefony nabízí další rozšíření o paměťovou kartu. U jiných je ale základní kapacita úložiště konečná a nejde ji zvětšit. Dále počítejte s tím, že průměrný operační systém zabere 4–5 GB místa, a proto raději počítejte s rezervou, pokud potřebujete hodně aplikací nebo místa na fotografie a hudbu.

Kvalitní telefony mohou být dostupné

Láká vás mít výkonný mobil, který splní veškerá vaše očekávání, ale nevíte, jak vyjdete s penězi? Tím nejrychlejším řešením je online půjčka, která vám pomůže s aktuálními výdaji, aniž byste museli čekat.

Zdroje:
Inzerce

Nejnovější články