Zahrajte si hru podle očekávaného hitu Interstellar

19. 9. 2014 – 19:45 | Vesmír | Lukáš Grygar | Diskuze:

Zahrajte si hru podle očekávaného hitu Interstellar
Ve filmu od režiséra trilogie o Batmanovi se v jedné z rolí dočkáme i Anne Hathaway | zdroj: YouTube

Reklamní kampaně chystaných hollywoodských spektáklů obvykle nebývají něčím, co by člověka nějak obohatilo. V případě sci-fi Interstellar od režiséra Christophera Nolana ale kreativci připravili hru, která vás vyšle na průzkum vesmíru.

Interstellar má být příběhem posádky, vydávající se skrze červí díru do neprobádaných oblastí vesmíru, najít tam nový domov pro ohrožené lidstvo. Ať už film dopadne jakkoli, tvůrcům nelze upřít zájem o vědeckou rovinu celého příběhu – na přípravě se úzce podílel teoretický fyzik Kip Thorne, jeden z předních odborníků na obecnou relativitu.

Tahle snaha propojit filmové vyprávění s vědeckými poznatky se promítá i do webové hry, kterou si můžete vyzkoušet na oficiálních stránkách (vyžaduje přehrávač Unity). Co všechno hra obsahuje?

Interstellar zdroj: Vlastní foto autora

V první řadě si vytvoříte svou vlastní sluneční soustavu, kterou po dokončení můžete zařadit do databáze, sdílené s ostatními hráči. Lze přidávat planety i jejich měsíce a také měnit parametry samotné mateřské hvězdy.

Když máte hotovo, vyrážíte s kosmickou lodí Endurance vstříc soustavám, připraveným ostatními hráči. Zásadní roli hraje gravitace všech těles, která vám přijdou do cesty. Je potřeba obezřetně přidávat a ubírat „plyn“ a pracovat také s efektem tzv. gravitačního praku, kdy vás těsný průlet kolem hmotného tělesa pomůže urychlit dál.

Interstellar zdroj: Vlastní foto autora

Ovládání není z nejpřívětivějších, ale pokud mu věnujete čas, lze si s celou hrou nejenom ukrátit čekání do listopadové premiéry, ale také osvěžit principy, popsané před sto lety Albertem Einsteinem a dnes rozvíjené právě kapacitami jako je Kip Thorne.

Zdroje:
Vlastní

Nejnovější články