6 důvodů, proč začít používat Apple Pay

20. 12. 2021 – 7:20 | Komerční sdělení | Inzerce

6 důvodů, proč začít používat Apple Pay
zdroj: Unsplash.com

Pokud jste jablíčkář nebo zvažujete brzy do Apple rodiny vstoupit, neměla by vás v žádném případě minout služba Apple Pay. Že už ji využíváte? Ale jste si jistí, že znáte všechny její výhody? Tak či tak přinášíme stručný přehled toho nejlepšího, co vám Apple Pay může přinést.

 1. Platební karta v telefonu
Kolik platebních karet běžně nosíte v peněžence? Většina lidí nosí alespoň dvě, spíše více. Aplikace Peněženka pro iOS vám proto dovolí nahrát si libovolný počet platebních karet přímo do vašeho chytrého zařízení. S ním pak můžete pomocí služby Apple Pay bezkontaktně platit, a to stejně jako s běžnou plastovou kartou. Služba vám sice neumožní přístup na váš osobní účet, ale u bezkontaktních bankomatů můžete dokonce i vybírat hotovost.

2. Všechna chytrá zařízení
Většina lidí používá službu Apple Pay ve svém chytrém telefonu. Mimo to můžete ale službu zpřístupnit i na svých chytrých hodinkách nebo iPadu. V notebooku či počítači lze Apple Pay taktéž aktivovat, ale nelze s ní platit. Slouží tedy spíš pro správu karet.

3. Bezpečnost
Jakkoli se může zdát, že je používání platebních karet v telefonu nebo hodinkách nebezpečné, ve skutečnosti je tomu přesně naopak. Nahráním karty do služby Apple výrazně snižujete riziko odcizení karty, protože i v případě krádeže zařízení je v Apple Pay přístupná pouze po identifikaci majitele. Dokonce i přímo při platbě se mezi terminálem a zařízením sdílí pouze šifrované informace, tudíž je nelze zvenčí nijak zneužít, a to ani zpětně z informací o transakci.

4. Věrnostní kartičky
Abyste mohli využívat služby Apple Pay, musíte si stáhnout aplikaci Peněženka. A když už tuto aplikaci máte, byla by chyba si do ní kromě svých platebních karet nenahrát i všechny věrnostní karty, které jste za ty roky nasbírali. Nebudete je potom muset u pokladny lovit v kabelce nebo batohu či vzpomínat, kam jste je doma zahodili.

5. Lístky, jízdenky apod.
Aplikace Peněženka neslouží jen pro nahrávání různých karet. S přehledem si zde načtete i různé jízdenky, lístky či jiné poukazy s QR nebo čárovým kódem. 

6. Očkovací průkaz
Seznam věcí, které si můžete v digitální podobě přenést do telefonu, zdaleka nekončí. Nyní vás může potěšit možnost nahrát si do aplikace Peněženka i svůj očkovací průkaz. Pokud jste tedy očkovaní proti covidu-19, svůj certifikát budete mít stále při ruce.

Služba Apple Pay a s ní i aplikace Peněženka jsou skvělé nástroje k ulehčení vašeho každodenního života. Nebojte se je tedy vyzkoušet a usnadnit si nejen své nakupování.

Zdroje:
Inzerce

Nejnovější články