Čím potěšit black metalistu? Slepicí černou jako uhel

29. 9. 2014 – 15:15 | Příroda | Lukáš Grygar | Diskuze:

Čím potěšit black metalistu? Slepicí černou jako uhel
Kohouti plemena Ayam cemani mají černé i kosti | zdroj: Geekologie

Předpokládáte, že jasným zvířecím favoritem všech posluchačů black metalu je kozel? To platí jen do chvíle, kdy dotyčné seznámíte s touhle vzácnou odrůdou kura domácího.

Seznamte se, tohle není kohout vykoupaný v dehtu, ale původně jávská slepice Ayam cemani, česky známá jako slepice cemanská. A že jde o vzácné plemeno si lze odvodit i z ceny: jeden kousek vyjde na přibližně 50 000 korun!

Ayam cemani zdroj: Geekologie

Co za své peníze dostanete? Zvíře černé jako uhel nejenom od hlavy k patě, respektive od zobáku k pařátkům. Snad aby naplnila požadavky těch nejkovanějších fanoušků okované hudby, cemanská slepice má černé dokonce i maso a kosti.

Ayam cemani zdroj: Geekologie

A komu by i tohle bylo málo, toho sice zklameme konstatováním, že v žilách koluje jinak černočerným slepicím obyčejná červená krev. Té si ale příznivci zvrhlých kohoutích zápasů užijí až až: cemanské plemeno bylo vyšlechtěno především jako plemeno bojové.

Komu je taková „zábava“ cizí, nebo dokonce patří mezi alektrofobiky (tedy osoby s chorobným strachem z kohoutů i slepic), pro toho máme daleko milejší, ale stále ryze black metalovou variantu. Kdo nemá kozla, dá si tam prostě jehňátko!

Foto: Odd Kjetil Liland zdroj: tisková zpráva

Je třeba dodávat, že tenhle miláček se zcela přírodním corpse paintem se narodil na farmě v norské vesnici Nærbø?

Zdroje:

Nejnovější články