Cumberbatch září v traileru k filmu o geniálním matematikovi

3. 10. 2014 – 14:15 | Člověk | Lukáš Grygar | Diskuze:

Cumberbatch září v traileru k filmu o geniálním matematikovi
Cumberbatchův herecký výkon sbírá nadšené ohlasy z celého světa | zdroj: YouTube

Letos na stříbrném plátně frčí géniové, kteří změnili svět. Po biografickém filmu o životě Stephena Hawkinga se teď blíží snímek o další britské osobnosti světového rozměru – a navíc jednom z nejvýznamějších hrdinů 2. světové války.

Kdo tímhle hrdinou byl? Alan Turing, fantastický matematik, jehož práce znamenala průlom v kryptografii a zajistila Britům klíčové vítězství na nebojové frontě: Turing se výraznou měrou podílel na prolomení šifrovaných zpráv nacistického Německa.

Nový životopisný film The Imitation Game tento Turingův úspěch staví do kontrastu s kriminalizací, která geniálního matematika čekala po válce. Turing byl pronásledován pro svou homosexualitu a v podstatě uštván. V jedenačtyřiceti letech si člověk, který zachránil miliony životů, svůj vlastní život vzal.

zdroj: YouTube

Role Alana Turinga se zhostil oblíbený Benedict Cumberbatch a podle prvních ohlasů např. z festivalu v Torontu podal famózní výkon. Jak dopadl celý film se budeme moci přesvědčit od 4. prosince, kdy má The Imitation Game svou českou premiéru.

Zdroje:

Nejnovější články