Kryptoměna není pouze Bitcoin

16. 4. 2024 – 12:28 | Komerční sdělení | Inzerce

Kryptoměna není pouze Bitcoin
zdroj: Unsplash.com

Bitcoin je bezesporu nejznámější kryptoměnou, ale svět digitálních měn nabízí mnohem více než jen tohoto průkopníka. Kryptoměny přinášejí revoluci v globálním finančním systému. Bitcoin je stále hlavní hvězdou, ale kryptoměnový vesmír nám nabízí mnoho dalších zajímavých projektů a technologií. ožnosti jsou téměř nekonečné. Od blockchainových platforem po specifické aplikace. Kryptoměny nabízejí opravdu fascinující pohled do budoucnosti financí. Přinášíme vám výběr těch nejznámějších.

Ethereum

Ethereum je více než jen digitální měna. Je to decentralizovaná platforma pro vývoj decentralizovaných aplikací. Platforma byla založena v roce 2015 Vitalikem Buterinem a rychle se stala jedním z nejvýznamnějších projektů v oblasti kryptoměny.

Ethereum poskytuje infrastrukturu pro vytváření decentralizovaných a autonomních systémů, které jsou odolné vůči cenzuře a manipulaci. Těžba na platformě Ethereum probíhá pomocí algoritmu Proof of Work, ale plánuje se přechod na algoritmus Proof of Stake.

Klíčovou inovací, kterou Ethereum přineslo, jsou smart contracts. Smart contracts jsou autonomní programy, které pracují na blockchainu. Tyto programy mohou provádět širokou škálu funkcí, od finančních transakcí až po správu digitálních aktiv. Díky možnosti vytvářet smart contracts mohou vývojáři na Ethereum stavět decentralizované aplikace. Tyto aplikace fungují na blockchainu a často se zaměřují na oblasti jako je decentralizované financování her, tržišť a mnoho dalších.

Ethereum disponuje virtuálním strojem nazvaným Ethereum Virtual Machine, který umožňuje provádění smart contracts. Jde o decentralizovaný počítačový systém, který funguje na uzlech v síti Ethereum a zajišťuje spolehlivé a bezpečné provádění smart contracts.

Binance Coin

Binance Coin je kryptoměna vytvořená na základě burzy Binance, jedné z největších kryptoměnových burz na světě. Binance Coin byla původně vytvořena jako součást iniciativy Binance Exchange a postupem času se rozvinula do mnohem širších rozměrů. Původním účelem Binance Coin bylo poskytovat uživatelům slevu na poplatky za obchodování a jiné transakce na burze Binance.

Binance Coin byl také používán pro investice do projektů spuštěných na platformě Binance Launchpad. Uživatelé mohou použít tuto kryptoměnu k nákupu nových kryptoměn během inicializačního prodeje na Launchpadu. Binance Coin také nabízí možnost stakingu, což znamená, že uživatelé mohou na určitou dobu uzamknout své Binance Coins a získat za to odměny v podobě dalších Binance Coins nebo jiných kryptoměn. Binance Coin se stále více používá jako platební prostředek ve stále větším počtu obchodů a služeb. Mnoho internetových obchodů a platforem je přijímá jako platbu za zboží a služby.

Cardano

Cardano je blockchainová platforma s důrazem na bezpečnost, škálovatelnost a udržitelnost. Jejím cílem je poskytnout infrastrukturu pro vývoj decentralizovaných aplikací a sítí. Cardano se pyšní svým výzkumem a formálním přístupem k vývoji, což ji činí zajímavým hráčem na trhu kryptoměn. Cardano má vizi revoluce v oblasti decentralizovaných financí a aplikací. Od svého založení v roce 2017 získala kryptoměna Cardano značnou pozornost za svou inovativní technologii, výzkumný přístup a ambici stát se jedním z nejvýznamnějších hráčů v kryptoměnovém prostředí.

Cardano je navržena s důrazem na bezpečnost a formální verifikaci. To znamená, že kódy na Cardano blockchainu jsou matematicky ověřeny, což zvyšuje jejich odolnost proti chybám a útokům. Cardano se zabývá problémem škálovatelnosti, který trápí mnoho současných blockchainových platforem. Umožňuje zvýšení počtu transakcí za sekundu, aniž by byla narušena bezpečnost nebo decentralizace sítě.

Zdroje:
Inzerce

Nejnovější články