Články autora: art

Příroda

Bestie z hlubin: Děsiví, ale fascinující tvorové z moří a oceánů

Přestože většina z nich vypadá jako z dílny šikovného grafika, tito děsiví tvorové jsou skuteční. Patří k nájemníkům temných koutů moří a oceánů a světu je ukazuje ruský námořník Roman Fedorcov, který pracuje na trauleru. 
Příroda

Nejstatečnější leguán na světě: Dokázal uniknout armádě hadů

Pokud si někdo vybral svůj díl štěstí na celý život, pak to byl tenhle neskutečně statečný leguán. Zaútočila na něj celá horda hadů a přestože situace byla vyloženě zoufalá, ještěr takříkajíc zachoval studenou hlavu. I když to jednu chvíli dokonce vypadalo, že je po něm, leguán chladnokrevně unikl. 
Člověk

Unikátní objev odhaluje, co se nosilo za biblických králů

Vzrušující nález si připsali na konto archeologové z telavivské univerzity, kteří objevili několik kusů látky pocházející z časů králů Davida a Šalomouna, tedy zhruba z 10. století př. n. l. Jde o fragmenty z oblečení, tašek, stanů i provazů.
Zpravodajství

Gmail odpoví na emaily za vás. A naučil se to díky 'deep learningu'

Už nebudete muset odpovídat emaily, alespoň tedy pokud máte schránku na Gmailu a příslušnou aplikaci ve svém mobilu. Google ve středu zpřístupní technickou novinku, která elektronickou poštu vyřídí za vás. 
Vesmír

Obama telefonoval do vesmíru, aby pogratuloval rekordmanovi

Za devět dní se astronaut Scott Kelly stane americkým rekordmanem v délce pobytu ve vesmíru (světový rekord drží Rus Valerij Poljakov s 437.7 dnem). K velkému milníku už Kellymu pogratuloval i americký prezident Barack Obama a dokonce osobně – zavolal mu na ISS. 
Vesmír

Padající hvězdy vám unikly? Ukážeme vám je, něco si přejte!

Pokud jste měli smůlu a v noci na čtvrtek jste neviděli jedinou padající hvězdu, nezoufejte, pár z nich jsme pro vás "ulovili". Takže pozor...padají hvězdy, něco si přejte!
Vesmír

Dlouhá a pomalá smrt. Vědci už vědí, kdy zanikne vesmír

Čeká nás temná a studená budoucnost. Tedy přesněji řečeno to čeká vesmír. Astrofyzici poprvé spočítali rychlost, s jakou vyhasíná, a odhadli tak dobu jeho úplného zániku. 
Vesmír

Kolik přijde pojišťovnu nehoda vesmírné lodě?

Když se vybouráte s autem, plnění havarijního pojištění může jít i do stovek tisíc korun. Pokud vám havaruje vesmírná loď, jde o úplně jiné částky. Když řeknete, že o astronomické, nebudete daleko od pravdy...