I vegetariáni mají své dny. V opilosti se prý tajně vrhají na maso

16. 10. 2015 – 15:56 | Člověk | roj | Diskuze:

I vegetariáni mají své dny. V opilosti se prý tajně vrhají na maso
Zhruba třetinu vegetariánů v opilosti popadá chuť na maso (ilustrační snímek) | zdroj: ThinkStock

Zná to každý, kdo se někdy alespoň trochu opil. Někdy po vypití pár skleniček přichází vlčí hlad a cesta tak vede k nejbližšímu stánku rychlého občerstvení. Překvapivě po masu sahá i více než třetina vegetariánů.

Samozřejmě, že zapřísáhlí vegetariáni by to svému okolí nikdy nepřiznali, proto 69 procent z nich své masové eskapády tají. Do průzkumu agentury VoucherCodesPro se zapojilo 1789 britských vegetariánů.

Asi nepřekvapí, že tyhle úlety nastávají ve většině případů poté, co popíjeli mimo domov. Podle toho vypadá i nejčastější jídelníček vegetariánských nájezdů na stánky: jedničkou v opileckých úletech je jednoznačně kebab, oblíbené jsou samozřejmě i hamburgery (ideálně s pořádnou dávnou slaniny), smažené kuře a různé grilované klobásy.

"Vím, že někteří vegetariáni občas touží po mase a vypadá to, že nejčastěji je chutě přepadnou po vypití pár skleniček alkoholu," říká spoluautor průzkumu George Charles. Podle něj je ale potřeba, aby přátelé pomohli odpůrcům masa zůstat silní a nepropadnout v opilosti svým pudům. "Jsem si jistý, že kdyby byli při plném vědomí, určitě by toho litovali," vysvětluje. 

Zdroje:

Nejnovější články