StarDance s roboty? Brzy se dočkáte

31. 12. 2020 – 16:21 | Technologie | Pavel Jégl | Diskuze:

StarDance s roboty? Brzy se dočkáte
Tančící humanoidi od firmy Boston Dynamis. | zdroj: Boston Dynamics

Technologický pokrok se nedá zastavit. Důkazem jsou třeba roboti, kteří tančí líp než většina lidí. 

Společnost Boston Dynamics, zaměřená na konstrukci robotů a robotizovaných technologických systémů, vymyslela originální způsob, jak předvést schopnosti svých výrobků. Nechala roboty tančit. Přesněji, naprogramovala je, aby tančili.

Její roboti se vlní a skáčou do rytmu hitu Do You Love Me? skupiny The Contours ze zlatých šedesátek. (Už to viděl Johny Travolta alias Tony Manero?)

zdroj: YouTube

Video ukazuje mechanické možnosti humanoidů nazvaných Atlas, kteří balancují na jedné noze, vyskakují, s jistotou dopadají na zem a koordinují složité pohyby končetin. V tanci se k nim přidávají robotický pes Spot a pojízdný robot Handle.

Taneční číslo je naprogramované na konkrétní skladbu. Jednou však budou roboti vybaveni umělou inteligencí a dokážou tančit na cokoli.

Firma Boston Dynamics využila video jako ukázku umu svých vývojářů a konstruktérů a spojila ji s přáním šťastného roku 2021.

Své přání přidává i redakce NEDDu:

Milé čtenářky, milí čtenáři, přejeme vám inspirativní čtení o novinkách ze světa vědeckého výzkumu, zkoumání vesmíru i pozemského bádání v oblastech přírodních věd nebo moderních technologií.

Vše dobré v roce 2021!

Zdroje:
Boston Dynamics

Nejnovější články