Technické vychytávky, které vám do interiéru pustí jen tolik slunce, kolik si budete přát

7. 6. 2023 – 13:58 | Komerční sdělení | Inzerce

Technické vychytávky, které vám do interiéru pustí jen tolik slunce, kolik si budete přát
zdroj: Unsplash.com

Pokud hledáte technologická řešení pro ochranu před sluncem v domě, existuje několik možností, které vám pomohou regulovat světelný tok a teplotu v interiéru. Nenechte si sluncem diktovat, kdy uvidíte na televizi a kdy vám film zaslepí paprsky slunce.

Automatické žaluzie a rolety

Moderní automatické žaluzie do oken a rolety umožňují pohodlné ovládání zastínění pomocí dálkového ovladače, mobilní aplikace, nebo dokonce prostřednictvím hlasového asistenta. Můžete nastavit časy, kdy se mají žaluzie automaticky otevřít nebo zavřít, nebo je ovládat ručně podle potřeby. Tato technologie je vhodná pro okna nebo skleněné stěny, které jsou vystaveny přímému slunečnímu světlu.

Inteligentní skla

Inteligentní skla, také známá jako elektronicky zatmavovací skla, umožňují regulovat průchod světla a tepla jednoduchým stisknutím tlačítka. Sklo obsahuje speciální vrstvu, která mění svou transparentnost podle napětí. To znamená, že si můžete upravit průhlednost skla a tím i množství slunečního záření, které proniká do místnosti.

Sluneční clony s automatickým sledováním slunce

Sluneční clony s automatickým sledováním slunce jsou vybaveny senzory, které detekují polohu slunce a následně upravují pozici clon tak, aby poskytovaly maximální zastínění. Tato technologie umožňuje optimální využití slunečního světla a zároveň minimalizuje teplotu v interiéru.

Sluneční panely s odrazivým povrchem

Tzv. solární clony, jsou instalovány na vnější straně budovy. Tyto panely odrážejí sluneční záření a zabraňují jeho pronikání do interiéru. Tím se reguluje teplota uvnitř budovy a potřeba chlazení a větrání v horkých letních dnech.

Senzory světla a teploty

Senzory světla a teploty mohou být integrovány do automatického systému řízení domácnosti. Tyto senzory detekují intenzitu slunečního světla a teplotu v místnosti a na základě těchto informací mohou ovládat žaluzie, rolety nebo klimatizaci. Systém může například automaticky zavřít žaluzie, když se intenzita slunečního světla zvýší nebo aktivovat klimatizaci, když teplota v místnosti překročí určitou úroveň.

Tyto technologie mohou být použity samostatně nebo v kombinaci a přispívají k efektivní ochraně před slunečním zářením v interiéru. Při výběru technologie zvažte své potřeby, rozpočet a také možnost instalace.

Zdroje:
Inzerce

Nejnovější články